Vrste naravnega kamna

Naravni kamen je neprecenljivo bogastvo narave. Večnost, ki ga nudi naravni kamen, ne more nadomestiti nobeden sodobni material. Granit je prav gotovo eden najkvalitetnejših naravnih kamnov za uporabo v gradbeništvu. Zaradi svoje trdote in odpornosti na zunanje vplive je granit zelo priporočljiv za oblaganje zunanjih in notranjih površin – tlaki in stenske obloge. Granit se odlično izkaže tudi pri nekaterih namenskih izdelkih kot so: okenske police, pulti, stopnice, nagrobni spomeniki, kamini, dekorativni izdelki…

Naravni kamen se poljavlja v različnih oblikah, kar je razvidno tudi na spodnjih fotografijah vzorcev.

Marmor je pomemben gradbeni in predvsem dekorativni kamen.Iz marmorja so narejene mnoge svetovne gradbene mojstrovine. Je metamorfna kamnina, ki je nastala z kristalizacijo apnenca. Marmor je priporočljiv za notranje prostore (npr. okenske police), kjer ni izpostavljen vremenskim vplivom in fizičnim poškodbam. Nasprotno je granit mnogo trdnejši od odpornejši naravni kamen. Ljudje ponavadi uporabljajo izraz marmor za katerokoli polirano kamnino.

Slike so simbolične in ne morejo prikazati popolnoma natančnega videza naravnega kamna, zato je odstopanje v barvi in strukturi možno!

Drobno odstopanje v strukturi in barvi kamna je njegova naravna značilnost in ni vzrok za reklamacijo.